Achtergrond revival coaching
- Revival staat onder meer voor herstel, wederopleving en heropbloei. Oftewel het opleven na een mindere tijd.
- Coaching is het begeleiden van mensen of een organisatie. Vaak gericht op het verkrijgen c.q. aanleren van nieuwe vaardigheden of het acteren in een andere situatie.
- Insolving ondersteunt organisaties die in een fase van financieel zwaar weer zitten. De intentie is dan ook om die bedrijven daar zo goed mogelijk doorheen te helpen. Daar hebben we een heel team voor. Zoals accountants, advocaten, fiscalisten en andere specialisten.
- Het terugdringen van de schulden en kosten is natuurlijk belangrijk. Maar om de weg ophoog weer te vinden is ook nieuw elan en commerciële slagkracht nodig. Onze revival coaches zijn van oorsprong ervaren business coaches, gespecialiseerd in het ombuigen van negatieve financieel zwaar weer ervaringen.
Twee voorbeelden revival coaching
Twee voorbeelden revival coaching worden hieronder behandeld. Vanzelfsprekend zonder naam of herkenbaarheid. Mocht u willen weten of revival coaching wat voor u is, dan kunt u altijd vrijblijvend en vertrouwelijk contact met ons opnemen.
Organisatie met (te) eenzijdige zwaar weer maatregelen
Een organisatie bestond al vele jaren. In de loop der tijd waren er goede en minder goede tijden. Dat volgde elkaar op. Deze keer duurde de resultatendip langer. Men begon dan ook te snijden in de uitgaven. Deze bezuinigacties kosten veel tijd en geld. Maar ook werd de sfeer in de organisatie angstig en negatief. Dit resulteerde in nog slechtere cijfers. De bedrijfsleiding zag zelf geen uitweg meer. De aandeelhouders zagen hun waarde verdampen. De medewerkers waren bang hun baan te verliezen.
Ik werd gevraagd om te kijken of er nog kansen waren dit bedrijf te redden van zwaardere insolventie maatregelen. Ik merkte redelijk snel dat de marketinginspanningen al geruime tijd tot een minimum waren beperkt. Met de directie, het verkoop- en marketingmanagement hebben we gebrainstormd over de kansen en mogelijkheden. Men vond dat, na de focus op gevaren en risico’s, direct heel verfrissend. Er kwamen, uit het management zelf, snel een aantal interessante zaken naar voren. Wegens de financiële krapte moesten we creatief zijn om dat uit te werken. Dat lukte goed. De alternatieve weg om uit de penarie te komen werkte niet alleen goed op de financiële baten. Maar ook merkte je dat de organisatie als geheel begon op te bloeien. En dat versterkte weer de commerciële slagkracht. Per saldo, een geslaagde revival. Een blije klant en ook zelf een voldaan gevoel.
Revival na een doorstart
Een andere organisatie had het niet gered. De schulden waren te hoog en een redding in die situatie niet haalbaar. Het bedrijf werd failliet verklaard. Maar het bedrijf had wel een aantal waardevolle zaken zoals bijzondere producten, processen, klanten en goede werknemers. Dat wisten andere organisaties ook. Er werd dan ook door diverse partijen overlegd met de curator van de failliete entiteit. Eén van die partijen heeft mij als revival coach ingehuurd om met een klein team het juiste plan en bod te gaan samenstellen. Ik heb mede daarvoor diverse gesprekken gehad met een aantal ontslagen medewerkers van de failliete organisatie. Maar ook met het potentiële nieuwe managementteam. We draaiden met elkaar een robuust businessplan en overnameplan in elkaar. Doordat deze zaken goed in elkaar zaten kon de nieuwe entiteit voldoende financiële middelen losweken. Niet alleen om een winnend bod te plaatsen bij de curator, maar ook om een gezonde doorstart te financieren.
Geef een reactie